TOP termékek

Házhozszállítás

Egészség és íz a tányéromban

Kéksajtos-lazacos tészta

Böbe
2021.01.26 17:18
Kéksajtos-lazacos tészta

A lazac egy szuperegészséges hozzávaló lehet a konyhában, mint a legtöbb hal. Gyorsan összedobható lazacos recept, egyenesen Norvégiából.

Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de annál finomabb kéksajtos-lazacos tészta.

Opcionálisan bármilyen zöldséget (pl. borsó, brokkoli)  bele lehet még rejteni, akkor több folyadékkal kell készíteni, hogy ne legyen száraz a mártás.

 

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 főre elegendő tészta (én spagettit használtam, fejenként 250g volt megfőzve)
  • 1 szelet (125g) lazac
  • 2 szál újhagyma
  • ¾ bögre tejszín
  • 75g kéksajt
  • só, bors
  • parmezán (opcionális)

 

Elkészítés:

  • Feltesszük főni a tésztát (egy kevés tésztafőző vízre szükségünk lesz a recept során)
  • A lazacot kevés olívaolajon megsütjük serpenyőben (minden oldalát 2-3 percig sütjük közepes hőfokon)
  • Villával darabokra szedjük, a bőrét leszedjük (csak simán elropogtattam :D)
  • Hozzáöntjük a tejszínt, és belemorzsoljuk a kéksajtot (Szerintem egy kis száraz fehér bor is nagyon illene bele pluszban, de nálam sajnos nem volt itthon)
  • Addig főzzük, amíg besűrüsödik kicsit (pár perc)
  • Hozzáadunk egy merőkanál tésztafőző vizet és a felszeletelt újhagymákat a szószhoz. szintén pár percig, sűrűsödéssűrűsödésig főzzük.
  • Leszűrjük a tésztát, és a szósszal tálaljuk, tetejét opcionálisan parmezánnal megszórhatjuk.