Tájékoztató jellegű leírásunkban nem konkrét termékek vagy azok tulajdonságai szerepelnek, hanem tudományos szakirodalomban fellelhető, vizsgálatokkal alátámasztott tények növényekről, gyógynövényekről, élelmiszerekről és azok hatásairól az emberi szervezetre.
A spirulina
A spirulina az egyik legtáplálóbb étel a bolygón: 65,9% könnyen felszívódó fehérjét tartalmaz (sokkal gyorsabban szívódik fel, mint a vörös hús vagy a szójafehérje), de emellett vasban, kalciumban, cinkben és esszenciális zsírsavakban is gazdag.
A spirulina fehérjében és klorofillban gazdag méregtelenítő alga.
A Spirulina alga a spirál alakjáról kapta a nevét. Tudományos neve: Arthrospira platensisis, az ókortól kezdve ismert tápértéke miatt.
Rendkívül magas a klorofill tartalma.
Ha egy komplett természetes szuper élelmiszert keresel, amely egyszerre táplál és tisztít, akkor az Iswari Spirulina tökéletes számodra!
Amellett, hogy a Spirulina kivételesen tápláló alga és vitaminokban gazdag, nagyon erős és hatékony természetes méregtelenítő. Sok méregtelenítő ételtől eltérően a Sprirulina nem „fosztja meg” a testet semmilyen anyagtól, mélyen táplálja azt.
Segít a testünk megtisztításában , a nehézfémek és minden más toxin eltávolításában, amelyeket ki kell üríteni a szervezetből.
- Méregteleníti a májat, a vastagbelet, a vesét, és az epehólyagot;
- A-, B-, C-, E- és K-vitamin forrás;
- Magas klorofillszint ;
- Magas fehérjetartalmú (65,9%);
- Gazdag antioxidánsokban , amelyek gyulladás csökkentőek;
- Flavonoidok, antioxidánsok forrása, amelyek javítják a keringést;
- Polifenolokat, antibakteriális és gyulladáscsökkentő antioxidánsokat tartalmaz;
- Kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt és káliumot tartalmaz;
- Elősegíti megfelelő bélflóra fentartását;
- Javítja az emésztést ;
- Gyűjti és kiűzi a nehézfémeket és a toxinokat a szervezetből;
- Növeli a vörösvértestek számát;
- Helyreállítja és stimulálja az immunrendszert;
- Erősíti az izmokat, a mirigyeket és az idegrendszert;
- Jó a bőrnek, a hajnak és a körmöknek;
- Megakadályozza a megfázást és az influenzát ;
- Javítja a koncentrációt;
- Csökkenti az éhségérzetet , és megkönnyíti az alacsony kalóriatartalmú étrend betartását.
A spirulina fantasztikus antioxidánsforrás, amely véd az oxidatív károsodások ellen. Fő hatóanyaga a fikocianin. Ez az antioxidáns anyag a spirulinának is egyedi kék-zöld színét adja. Erős antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik.
Tanulmányok azt mutatják, hogy a spirulina csökkentheti a „rossz” LDL -koleszterint, és egyidejűleg növelheti a „jó” HDL -koleszterin szintjét a szervezetben.
A spirulina népszerű alternatív gyógymód az allergiás nátha tüneteinek kezelésére is.
Javíthatja az izomerőt és az állóképességet. A testmozgás okozta oxidatív károsodás nagyban hozzájárul az izomfáradtsághoz. Bizonyos növények, mint a spirulina, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek segíthetnek a sportolóknak és a fizikailag aktív egyéneknek csökkenteni a kifáradást.
Tájékoztató jellegű leírásunkban nem konkrét termékek vagy azok tulajdonságai szerepelnek, hanem tudományos szakirodalomban fellelhető, vizsgálatokkal alátámasztott tények növényekről, gyógynövényekről, élelmiszerekről és azok hatásairól az emberi szervezetre.
Hol találsz spirulinát?