TOP termékek

Házhozszállítás

Csomagod a futárnál bankkártyával is fizetheted!

20ezer Ft felett INGYENES házhozszállítás

Részletesebb információk ITTLátogassa meg a Naturharmonia.hu webüzletet a ShopManian

 

Webműsor.hu - Az online műsorújság https://webmusor.hu/

Echinacea

 


Tájékoztató jellegű leírásunkban nem konkrét termékek vagy azok tulajdonságai szerepelnek, hanem tudományos szakirodalomban fellelhető, vizsgálatokkal alátámasztott tények növényekről, gyógynövényekről, élelmiszerekről és azok hatásairól az emberi szervezetre.


 

Az Echinacea

 

Az echinacea vagy bíbor kasvirág tele van olyan, az emberi szervezet számára kitűnő hatású anyagokkal, amelyek segítenek az immunrendszerünknek. 

 

Pozitív hatás az immunrendszerre

 

Az Echinacea leginkább az immunrendszerre gyakorolt ​​jótékony hatásáról ismert.

Számos tanulmány megállapította, hogy ez a növény segíthet az immunrendszernek a fertőzések és vírusok leküzdésében, így elősegítheti a betegségből való gyorsabb felépülést.

Ez az egyik oka annak, hogy az echinacea-t gyakran használják a megfázás megelőzésére vagy kezelésére.

Enyhe, középsúlyos megfázás, légúti és húgyúti fertőzés kiegészítő és megelőző kezelésére alkalmas. Külsőleg nehezen gyógyuló sebek, gyulladásos bőrbetegségek esetén alkalmazzák. A homeopátiás gyakorlatban a növényi drogot immunstimuláns és gyulladásgátló hatása miatt különböző eredetű fertőzéses megbetegedések kezelésére használják. 

 


Az Echinacea antioxidánsokkal, például flavonoidokkal, cichorsavval és rozmarinsavval van ellátva, amelyek segíthetnek megvédeni a testet az oxidatív stressz ellen. 

Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek segítenek megvédeni a sejtjeit az oxidatív stressztől, egy olyan állapottól, amely krónikus betegségekhez, például cukorbetegséghez, szívbetegségekhez és sok máshoz kapcsolódik.                                                                         

 

Az Echinecea alkalmazásának módja:

 

Immunrendszer erősítés, tavaszi őszi időszakban: kúra szerű alkalmazás javasolt, azaz egy hét szedés, egy hét szünet felváltva.

Kezdődő betegség esetén: intenzív alkalmazás a tünetek érezhető csökkenéség, maximum 1,5-2 hétig.

 

 

 

Fontos az echinacea alkalmazása során!

 

Ne használd az echinacea-t az alábbi esetekben!

 

  • Áldott állapotban lévő vagy szoptatós kismamák nem alkalmazhatják nagyon erős hatása miatt
  • Kisgyermekeknél is korlátozottan használható.
  • Amennyiben valaki teherbe szeretne esni, szintén nem javasolt az Echinacea szedése. Mindkét Echinacea faj csökkenti a teherbe esés valószínűségét.
  • Autoimmun betegek vagy más betegségből, szervátültetésből kifolyólag immunszupresszáns kezelés alatt állók!
  • Akik napraforgóval szemben allergiásak, a kasvirággal szemben is valószínűleg azok lesznek. Értelemszerűen ez a gyógynövény nem nekik való. 

 

 


Tájékoztató jellegű leírásunkban nem konkrét termékek vagy azok tulajdonságai szerepelnek, hanem tudományos szakirodalomban fellelhető, vizsgálatokkal alátámasztott tények növényekről, gyógynövényekről, élelmiszerekről és azok hatásairól az emberi szervezetre.


 

 

Miben találok Echinacea növényt?