Az állati proteinek előnye, hogy komplett és könnyen asszimilálható, beépíthető a legtöbb növényi fehérjéhez képest. Az állati fehérjék azonban számos kockázatot jelentenek az egészségre és a környezetre.
A növényi fehérjék forrása változatos. A leggyakoribb zöldségek is tartalmazzák az aminosavak teljes spektrumát a megfelelő kombinációban. Óriási előnyük, hogy könnyen emészthetőek, nem terhelik le a kiválasztó szervrendszert (máj, vese) valamint az emésztőrendszert és könnyen beépülnek a szervezetünkbe, izmainkba.
Kenderfehérje, kendermag és kenderrost: mindezek olyan termékek, amelyek kendermagból származnak, egy teljesértékű táplálék, amely minden esszenciális aminosavat, ásványi anyagot, vitamint tartalmaz, valamint az Omega-3 és az Omega-6 aránya tökéletes az emberi test számára.
Rizsfehérje: teljesértékű fehérje, amelynek semleges íze van, és könnyen emészthető. Az ajánlott fehérjetartalom 149% -át kínálja.
Borsófehérje: a rizsfehérjéhez hasonlóan sokoldalú, semleges ízű és ajánlott napi fehérjebevitelünk (AR) 160% -át kínálja
Szuper vegán fehérje: exkluzív Iswari termék, amely egyesíti a rendelkezésre álló legjobb növényi fehérjéket. Rizs, borsó és kender egy keverékben. Az aminosavak teljes spektruma, természetesen előforduló vitaminokkal, ásványi anyagokkal és Omega-3-mal.
Super Green Protein: nemcsak a legjobb növényi fehérje, hanem hozzáadott zöld szuperélelmiszerek (Spirulina, Chlorella és Matcha) kombinációja is biztosítja a kirobbanó energiát és vitalitást.
100% -ban növényi eredetű, tökéletes azok számára, akik törődnek az egészségükkel, az edzéssel és a bolygóval is.
Az izmok fehérjéből állnak. Izmaink egészségének megőrzéséhez megfelelő táplálékkal kell ellátnunk őket, edzeni és pihenni kell hagyni őket.
Az izmok szó szerint fenntartanak minket, lehetővé teszik a járást, az evést és a lélegzést. Az egészséges szervezetnek egészséges, jól edzett izmokra van szüksége, amelyeket megfelelő tápanyagokkal, jól táplálnak.
Tévednek, akik úgy gondolják, hogy az izmok egészségéhez elegendő az edzés. A testmozgás önmagában nem elég . Sok esetben fordul elő, hogy a túlzott izomfeszültség az izomrostok elszakadásához vezet, vagy anyagcsere-reakciókat vált ki, amelyek egészségre károsak és veszélyesek. Először is, az izmoknak megfelelő táplálékra van szükségük.
Az egészséges izmok számos előnnyel járnak:
• Óvnak a mozgásszervi sérülésektől
• Élénkebb anyagcserét, jobb energiafelhasználást eredményeznek
• Feszesebb izmokkal automatikusan javul a testtartásunk, ami nem csak esztétikailag, hanem egészségügyi szempontok miatt is fontos
• Szabályozza a testhőmérsékletet
Nem kell mindennap edzőterembe járnunk, hogy egészséges izmaink legyenek, de fontos, hogy rendszeresen mozogjunk, tornázzunk, és minden szükséges tápanyagot biztosítsunk izmainknak.
A fehérje a harántcsíkolt izmok tápláléka. Elengedhetetlen az egész test számára és nélkülözhetetlen az izomnövekedéshez. Az izmoknak mind makroelemekre, például fehérjére, mind mikroelemekre, például ásványi sókra és vitaminokra van szükségük. Különösen:
• A fehérje alkotja az izomrostokat és energiát szolgáltat az izomtömeg növekedéséhez
• A szénhidrátok azonnali energiát szolgáltatnak az izmok számára
• A rostoknak és a jó zsíroknak is az egészséges táplálkozás részét kell képezniük
• A B-vitaminok hasznosak az izomépítésben
• Az A, C, D vitaminok az egészséges izmokhoz és az izomfáradtság megelőzéséhez is szükségesek
• Az olyan ásványi anyagok, mint a magnézium, kálium, vas és cink, táplálják az izmokat és elősegítik a gyógyulást
Izmaink fő táplálékforrása a fehérje. A protein testünk építőköve és egyik üzemanyag is egyben. Az aminosavakból álló fehérjemolekulák nélkülözhetetlenek étrendünkben. De nem minden protein egyforma: az állati eredetű fehérjék bevitelével általában plusz zsírokat és akár az állat tartási, táplálási körülményeitől függően méreganyagokat is felvehetünk. A növényi proteinek, főleg, ha organikusan termesztett növényekből származnak, tiszták, megfelelő formában könnyen emészthetők és asszimilálhatók.
Számos tényezőt kell figyelembe vennünk, amikor izmaink számára a legjobb fehérjét választjuk, beleértve a fehérjeforrások aminosavtartalmát, toxicitási fokukat, emészthetőségüket és a fehérjeforrás természetes összetételét.
Az egyik legmagasabb fehérjeforrásként ismert hús nagy mennyiségű fehérjét kínálnak nagyon magas áron. Valójában a fehérjével együtt sok telített zsírral is találkozunk. A nem megfelelően megválogatott állati fehérje gyakran rossz minőségű, testünkre veszélyes vegyi anyagokat tartalmazhat, például a tenyésztésben használt antibiotikumok maradványait, nehézfémeket, például higanyt és hormonokat. .