A zöld kávé továbbra is az egyik legnépszerűbb súlycsökkentő kiegészítő a piacon. A zöld kávébab nyers, pörköletlen kávébab. Magas szintű klorogénsavaknak nevezett antioxidánscsoportot tartalmaznak, amelyek számos előnnyel járnak...
A zöld kávébab kivonat koffeint tartalmaz, amely a fogyáshoz kapcsolódó stimuláns.
Magas klorogénsavszinttel is büszkélkedhet , ez egy polifenol-antioxidáns, amely a kutatók szerint elősegítheti a fogyást azáltal, hogy csökkenti a zsír és glükóz felszívódását a bélben, és csökkenti az inzulinszintet az anyagcsere-funkció javítása érdekében.
A zöld kávébabból származó koncentrált kivonat serkentheti a zsírégetést. Fogyasztása ezért elsősorban fogyókúra során ajánlott.
A klorogénsav a pörkölés során eltűnik, molekulái lebontják a hőmérséklet emelkedésével. Ezért csak pörköletlen zöld kávéban található meg.
Elkészítési javaslatok:
Hidegen |
Áztasd be egy csésze hideg vízbe a zöld kávébabot (10kg testtömeg kilogrammonként 1 kávébabot tegyél a vízbe) majd szűrd le 10 óra múlva. Fogyassz belőle naponta egy-két csészével. |
Melegen |
Mérj 15 g zöldkávé babot 175 ml vízhez. Helyezd egy teáskannába vagy fazékba, forrald fel, csökkentsd a hőmérsékletét, tartsd az oldatot alacsony lángon körülbelül 15 percig. Távolítsd el a tűzről és hagyd lehűlni körülbelül egy órán át. Napi egyszer vagy kétszer fogyasztható, lehetőleg reggel.
|
A zöld kávé klorogénsavat tartalmaz.
A klorogénsav biológiai hatásait felismerték, amint az a polifenolok esetében is nagy antioxidáns erejükkel, valamint képességükkel arra, hogy lassítsák a szervezet glükózfelvételét.
Az összes klorogénsav a fenolsavak kategóriájába tartozik. Ezeket a savakat természetesen növények védekező alkotóelemeként használják a mikrobák ellen.
Fontos megjegyzés: Ha bármilyen egészségügyi problémád merül fel a zöld kávé toleranciájával kapcsolatban, kifejezetten javasoljuk, hogy a zöld kávé fogyasztása előtt keresd fel orvosod konzultációra.
Itt találsz zöld kávét
Kattints a képre!