TOP termékek

Házhozszállítás

Csomagod a futárnál bankkártyával is fizetheted!

20ezer Ft felett INGYENES házhozszállítás

Részletesebb információk ITTLátogassa meg a Naturharmonia.hu webüzletet a ShopManian

 

Webműsor.hu - Az online műsorújság https://webmusor.hu/

Moringa

 

Tájékoztató jellegű leírásunkban nem konkrét termékek vagy azok tulajdonságai szerepelnek, hanem tudományos szakirodalomban fellelhető, vizsgálatokkal alátámasztott tények növényekről, gyógynövényekről, élelmiszerekről és azok hatásairól az emberi szervezetre.


 

A moringa

A Moringa por, mely a trópusi - szubtrópusi régiókban élő fa leveléből készül, a 3 legértékesebb superfood közé tartozik.

A Moringa levelek fehérjetartalma a legmagasabb a földön, 30%!

Moringa por és levél

A Moringában

20x több a kalcium, mint a tejben

25x több vas, mint a spenótban

15x több a magnézium, mint a banánban

11x több a cink, mint a húsban

7x több a C-vitamin, mint a narancsban

Magas klorofill tartalmának köszönhetően jelentős méregtelenítő élelmiszer.

 

Mi az a moringa?

A Moringa, az indiai Moringa oleifera  fából származó tápanyagokkal teli szuperélelmiszert évszázadok óta használják a keleti kultúrákban a fejfájás enyhítésére, a székrekedés enyhítésére, az immunrendszer stimulálására, a fogyás elősegítésére és a libidó növelésére. 

A modern kutatások szerint a moringa segíthet csökkenteni a koleszterinszintet, kiegyensúlyozza a vércukorszintet és enyhít más egészségügyi problémákat. 

A moringafa levelei, hüvelyei és magjai gazdagok antioxidánsokban, aminosavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban. A teljes fehérje, moringa levélpor mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza, amelyekre a szervezetnek szüksége van. A hüvely gazdag C -vitaminforrás, és az ehető magok nagy mennyiségű olajsavat tartalmaznak - ez az olívaolajban is megtalálható előnyös zsírsav.

Cukorbetegség 

A kutatások azt mutatják, hogy a moringa segíthet a cukorbetegség elleni küzdelemben, mivel kiegyensúlyozza a vércukorszintet és csökkenti a kapcsolódó szövődményeket.

Az előnyök nem korlátozódnak a moringa levélre. A Journal of Diabetes című folyóiratban megjelent 2012 -es tanulmány szerint a moringa hüvelykivonat segíthet a cukorbetegség elleni küzdelemben is. A kutatók moringa hüvelykivonatot etettek cukorbeteg patkányokkal, és azt találták, hogy jelentősen csökkenti a cukorbetegség és a kapcsolódó szövődmények progresszióját.

Szív-és érrendszeri betegségek 

A moringa levél kivonatai segíthetnek a koleszterinszint csökkentésében és a szív egészségének javításában.

Frontiers in Pharmacology -ban 2012 -ben közzétett áttekintés megvizsgálta a moringa levél meglévő klinikai és állatkísérleteit, és arra a következtetésre jutott, hogy ez hatékony kezelés lehet a diszlipidémia kezelésére , amely a koleszterinszint, a trigliceridek (a vérzsír egy fajtája) vagy mindkettő emelkedett szintje. 

Iswari Bio Moringa Por, 125gFogyás

A moringát gyakran súlycsökkentő diéták során is használják.

Fáradtság csökkentése, jobb állóképesség

A moringa por gazdag vastartalma miatt ideális a vegánok, a vegetáriánusok és a vérszegénységben szenvedők számára is.

A vas elengedhetetlen a fáradtság és a fáradtság csökkentéséhez a szervezetben, az A -vitamin pedig támogatja a vas anyagcseréjét, biztosítva a nagyobb felvételt. A moringa hozzáadása az étrendhez hatékony, természetes módszer a fáradtság leküzdésére, megelőzésére.

Emésztés

A Moringa por gazdag kalciumforrás (24,7% NRV), amely hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez.  

Ezenkívül 24% rostot tartalmaz, ami segíthet az egészséges emésztőrendszer és a bélrendszer szabályozásában. A rost a súlykezelésben is hasznos lehet, mivel segít hosszabb ideig tartó telítettség érzéshez, és támogatja az egészséges anyagcserét.    

Izomnövekedés

A Moringa oleifera levelek  közel 25% fehérjét tartalmaznak , ami szokatlanul magas. A moringa por 9 esszenciális aminosavat tartalmaz, így teljes fehérjeforrás, támogatja az izomtömeg növekedését és fenntartását. A moringa magas fehérjetartalma miatt különösen előnyös a vegánok és vegetáriánusok számára.

Anti-stressz

A Research Journal of Pharmacology and Pharmacodynamics 2010 -es tanulmánya megerősítette, hogy a moringafa levelei erős, természetes adaptogének. Az adaptogének olyan gyógynövények vagy növények, amelyek megvédik a szervezetet a stressz mérgező hatásaitól. Az ayurvédikus és kínai orvoslásban évszázadok óta használják, segítenek csökkenteni a stresszt, javítják a figyelmet és a kitartást a fáradtsággal szemben. Tanulmányok azt mutatják, hogy az adaptogének nemcsak segítik a szervezetet a stressz leküzdésében, hanem javíthatják az általános egészséget és teljesítményt. 

Figyelmeztetés:

Mivel a moringa csökkentheti a vércukorszintet és a vérnyomást, ne használd a moringát a cukorbetegség vagy a vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszerekkel párhuzamosan.


Források:

Stohs SJ, Hartman MJ. Review of the safety and efficacy of moringa oleiferaPhytother Res. 2015;29(6):796-804. doi:10.1002/ptr.5325

Leone A, Spada A, Battezzati A, Schiraldi A, Aristil J, Bertoli S. Moringa oleifera seeds and oil: characteristics and uses for human healthInt J Mol Sci. 2016;17(12). doi:10.3390/ijms17122141

Vergara-jimenez M, Almatrafi MM, Fernandez ML. Bioactive components in moringa oleifera leaves protect against chronic diseaseAntioxidants (Basel). 2017;6(4) doi:10.3390/antiox6040091

Kou X, Li B, Olayanju JB, Drake JM, Chen N. Nutraceutical or pharmacological potential of Moringa oleifera LamNutrients. 2018;10(3). doi:10.3390/nu10030343

Mbikay M. Therapeutic potential of moringa oleifera leaves in chronic hyperglycemia and dyslipidemia: a reviewFront Pharmacol. 2012;3:24. doi:10.3389/fphar.2012.00024

Anthanont P, Lumlerdkij N, Akarasereenont P, Vannasaeng S, Sriwijitkamol A. Moringa oleifera leaf increases insulin secretion after single dose administration: a preliminary study in healthy subjectsJ Med Assoc Thai. 2016;99(3):308-13.


Hol találok moringát?