Superfood
Vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag tápláló étrend fogyasztása az egészséges életmód egyik legfontosabb eleme. A tudomány szerint a tápanyagban gazdag ételektől nem csak remekül érzzük magukat, de akár csökkenthetik is bizonyos krónikus egészségi állapotok kockázatát, miközben többféle egészségügyi előnnyel járnak.
Valószínűleg hallottad a „szuperélelmiszerek” kifejezést olyan ételek leírására, amelyek nagyszerű külsőt, nagyszerű érzést és hosszú, egészségesebb életet biztosíthatnak megfelelő mennyiségű mozgással és pihenéssel kombinálva - de mik azok a „SUPERFOOD-ok”, és mitől olyan szuperek?
Mi az a szuperélelmiszer vagy superfood?
A „superfood” kifejezés meglehetősen új kifejezés olyan élelmiszerekre utal, amelyek maximális táplálkozási előnyöket kínálnak minimális kalóriatartalom mellett. Tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal.
A népszerű szuperélelmiszerek közé tartozik a lazac, a kelkáposzta, az aça í bogyók, a maca, a matcha, a kendermag, a búzafű, árpafű, a guarana, a spirulina, a chia, a mandula, csak néhányat említve. Mivel a szuperélelmiszereknek nincs szigorú meghatározása, minden kiemelkedő tápanyag tartalommal bíró ételt általában ebbe a kategóriába sorolnak.