TOP termékek

Házhozszállítás

Mi micsoda? A-tól Z-ig

Homoktövis
01
Jan

MI A HOMOKTÖVIS?

A homoktövis egy gyógynövény. A leveleit, virágait és gyümölcseit is használják.

Homoktövis leveleket és virágokat használják többek közt arthritis , gyomor-bélrendszeri fekélyek, köszvény , és a bőr kiütések által okozott fertőző betegségek kezelésére, mint például a kanyaró.

A homoktövis leveleket tartalmazó teát vitaminok , antioxidánsok, fehérje építőelemek (aminosavak ), zsírsavak és ásványi anyagok forrásaként használják ; a vérnyomás javítására és a koleszterinszint csökkentésére.

Fokozza az immunitást.

A homoktövis bogyókat a fertőzések megelőzésére, a látás javítására és az öregedési folyamat lelassítására használják.

A mag- vagy bogyóolajat köptetőként használják a váladék fellazítására; asztma kezelésére, szív rendellenességek, beleértve a mellkasi fájdalom (angina) és a magas koleszterinszint csökkentésére; az érbetegségek megelőzésére ; és antioxidánsként.

A homoktövis olajat arra is használják, hogy lassítsa a gondolkodási készségek hanyatlását az életkor előrehaladtával; az immunrendszer kiegyensúlyozása ; gyomor- és bélbetegségek kezelése, beleértve a fekélyeket és a refluxot nyelőcsőgyulladás ( GERD ); 

Nagyon jól alkalmazható C-, A- és E-vitamin, béta-karotin , ásványi anyagok, aminosavak és zsírsavak kiegészítő forrásaként .

Vannak, akik a homoktövis bogyókat, a bogyókoncentrátumot és a bogyó- vagy magolajat közvetlenül a bőrre kenik a leégés megelőzése érdekében; röntgensugarak és leégések okozta sugárzási károk kezelésére ; sebek gyógyítására, beleértve a felfekvéseket, égési sérüléseket és vágásokat.

Az élelmiszerekben a homoktövis bogyókat zselék, gyümölcslevek, pürék és szószok készítéséhez használják.

A homoktövist használják még kozmetikumokban és anti aging termékekben is.

Ezen felsorolt felhasználások egy része tudományos kutatásokon, más része népi megfigyeléseken alapszik.

Itt találsz homoktövist

Drapal - Homoktövis Szirup, 450g/340ml

HOGYAN MŰKÖDIK A HOMOKTÖVIS?

A homoktövis A-, B1-, B2-, B6-, C-vitamint és egyéb hatóanyagokat tartalmaz. 

VANNAK BIZTONSÁGI AGGÁLYOK?

A homoktövis gyümölcsét lekvárokban, pitékben, italokban és más ételekben használják. A homoktövis gyümölcs az eddigi kuattások alapján biztonságos, ha szájon át szedik, vagy használják a bőrön. Akár 90 napig tartó tudományos vizsgálatokban biztonságosan használták.

A homoktövis levél vagy kivonatok használatának biztonságosságáról azonban még nem tudni eleget.

 

Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések:

Terhesség és szoptatás : Nincs elegendő megbízható információ a homoktövis szedésének biztonságosságáról, ha terhes vagy szoptat. Beszélje meg orvosával, hogy az Ön esetében javasolja-e vagy sem.

Vérzési rendellenesség : A homoktövis lassíthatja a véralvadást. Bizonyos aggodalomra ad okot, hogy ez növelheti a véraláfutásokra hajlamos embereknél a véraláfutások és vérzések kockázatát.

Alacsony vérnyomás : A homoktövis csökkentheti a vérnyomást. Elméletileg a homoktövis szedése miatt alacsony vérnyomás alakulhat ki alacsony vérnyomású embereknél.

Műtét : A homoktövis gyógyszerként szedve lassíthatja a véralvadást. Van némi aggodalom, hogy ez extra vérzést okozhat a műtét alatt és után . Legalább 2 héttel a tervezett műtét előtt hagyja abba a homoktövis használatát.

VANNAK-E KÖLCSÖNHATÁSOK A GYÓGYSZEREKKEL?

Magas vérnyomás elleni gyógyszerek (vérnyomáscsökkentő gyógyszerek)

A homoktövis csökkentheti a vérnyomást. A homoktövis használata olyan gyógyszerekkel, amelyek csökkentik a vérnyomást, fokozhatják ezeknek a gyógyszereknek a hatását és túlságosan csökkenthetik a vérnyomást.

Bizonyos gyógyszerek a magas vérnyomás közé tartoznak a kaptopril ( Capoten ), enalapril ( Vasotec ), losartan ( Cozaar ), valzartán ( Diovan ), diltiazem ( Cardiazem ), amlodipin ( Norvasc ), hidroklórtiazid (hidrodiurii), furoszemid ( Lasix ), és még sokan mások .

A véralvadásgátló gyógyszerek: Mérsékelt Legyen óvatos ezzel a kombinációval. Beszéljen orvosával.

A homoktövis lassíthatja a véralvadást. A homoktövis az alvadásgátló gyógyszerekkel együtt növelheti a véraláfutások és a vérzések esélyét.

Bizonyos gyógyszerek, amelyek véralvadásgátló hatásúak aszpirin , clopidogrel ( Plavix ), diclofenac ( Voltaren , Cataflam , egyéb), az ibuprofen (Advil, Motrin , egyéb), naproxen (Anaprox, Naprosyn , egyéb), dalteparin ( Fragmin ), enoxaparin ( Lovenox ) , heparin , warfarin ( Coumadin ) és mások.

Zöld kávé
01
Jan

A zöld kávébab népszerű fogyást és vitalizálást támogató növény, de működik-e, és biztonságos-e?

A zöld kávébab vagy a nyers kávébab nem pörkölt kávébab . A zöld kávébab kivonat népszerű fogyókúrás kiegészítő.

Egyes kutatások azt is sugallják, hogy a zöld kávébab kivonat egészségügyi előnyökkel járhat, például javíthatja a vérnyomást és a koleszterinszintet . Ez a meggyőződés a zöld kávé antioxidáns tulajdonságaiból és más farmakológiailag aktív vegyületekből fakad .

zöldkávé kivonat klorogénsavakat tartalmaz , amelyek az antioxidáns vegyületek egy csoportja, amelyek a tudósok szerint felelősek lehetnek annak egészségügyi hatásaiért.