1. A tésztához tedd a zabkását, mogyorót, kókuszcukrot és a sót aprítóba, és aprítsd amíg a hozzávalók liszt szerű állagúak nem lesznek.
2. Add hozzá a kakaóport, a datolyát, a mogyorótejet és a vaníliakivonatot, és aprítsd tovább, amíg sűrű tészta állagú nem lesz.
3. A tésztát oszd 8 részre, formázd a részeket kolbász alakúra és tedd szilikon fánkformába (ha nincs formád, alakítsd ki kézzel a fánkokat).
4. Tedd a fánkokat a fagyasztóba 30 percre.
5. A mázhoz az olvasztott csokoládét keverd össze 2 evőkanál mogyoróvajjal.
6. A maradék 2 evőkanál mogyoróvajat óvatosan forgasd a keverékbe, hogy márványos hatást kapj.
7. Vedd ki a fánkokat a szilikon formából, és mártsd az egyik oldalukat a mázba.
8. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára/tányérra, és 10 percre fagyaszd le, hogy megdermedjen.
9. Szórj a máz tetejére szórjunk apróra vágott mogyorót, és tálalás előtt tedd vissza a fagyasztóba további 5 percre.