Zöldségételt adni a gyerekeknek igazi kihívás tud lenni. Főleg ha zöld színű. Ez a cukkinifasírt nálunk bevállt, abszolút kedvenc. Kellemesen fűszeres, kellemesen ropogós. És ha együtt készítjük el még szívesebben eszik meg.
HOZZÁVALÓK
2 db salátacukkini (vagy 1 nagy)
1 teáskanál só
2 teáskanál Iswari Spirulina por
Fűszerek ízlés szerint (mi házilag eltett vegetát és fokhagymakrémet használtunk)
1 csésze zabpehely
1 tojás
szükség szerint panko morzsa (ha gluténmentesen szeretnéd akkor plusz zabpehely)
ELKÉSZÍTÉS
Kérdezd meg a gyerkőcöt, hogy van-e kedve főzni, ha igen, élmény lesz mindkettőtöknek
Reszeld le a cukkinit
Sózd meg, hagyd állni 15-20 percet, majd alaposan nyomkodd ki a levét.
Add hozzá a spirulinát, a fűszereket és a zabpelyhet. Keverd alaposan össze. Hagyd állni amíg a zabpehely megpuhul és felszívja a nedvességet.
Add hozzá a tojást. Alaposan keverd össze. Ha nagyon lágy adj még hozzá zabpelyhet vagy panko morzsát.
Formázz kis fasírtokat (kerek, négyzet alakú, vagy krokett, ízlés szerint). Ezt még a kezdő „mini séf” is meg tudja csinálni.
Süsd sütőpapíron, 200 fokon amíg elkezd pirulni. Fordítsd meg és süsd készre.
Tálalhatod frissen, de hidegen is finom, akár nassolni is.