Elkészítés
1. Közepes lángon melegítsd a kókusztejet egy serpenyőben.
2. Vedd le a tűzről, és keverd hozzá kakaóvajat, juharszirupot, maca port és a vanília kivonatot.
3. Keverd erőteljesen, amíg a keverék csomómentes nem lesz. Ha csomós marad, szűrd át szitán.
4. Tedd félre szobahőmérsékletre hűlni.
5. Fagyaszd a keveréket fagylaltkészítőben.
6. A karamellmártás elkészítéséhez egyszerűen tedd egy tálba a hozzávalókat. Keverd habosra.
7. Az elkészült fagyit tedd egy nagy tálba, és óvatosan keverd bele az elkészült karamell keverék felét. Ne keverd túl, márványos karamellás hatást érj el.
8. Tedd a fagyit egy kenyérformába vagy más fagyasztó tálkába, csepegtesd rá a maradék karamellmártást és fedd le.
9. Tedd a fagyasztóba, legalább 2 órára.
11. Közben melegíts elő egy serpenyőt, tedd bele a hajdinát, és pirítsd kb. 1 percig.
12. Miután aranybarna, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a juharszirupot.
13. Hagyd kihűlni, és tedd félre a díszítéshez.
14.Tálalás előtt tíz perccel vedd ki a fagylaltot a fagyasztóból, hogy kissé megolvadjon.
15. Forró, nedves fagylaltkanál segítségével tedd ki tálkákba.
16. Szórd meg a karamellizált hajdinával.