TOP termékek

Házhozszállítás

Csomagod a futárnál bankkártyával is fizetheted!

20ezer Ft felett INGYENES házhozszállítás

Részletesebb információk ITT



Látogassa meg a Naturharmonia.hu webüzletet a ShopManian

 

Webműsor.hu - Az online műsorújság https://webmusor.hu/

2024.08.12-től egészségügyi okok miatt  az ügyfélszolgálat telefonon korlátozottan elérhető, kérjük inkább email-t írjon: info@naturharmonia.hu

Köszönjük Türelmét!   

Egészséges Receptek Vegán, Bio, Gluténmentes, Laktózmentes....

Sós Karamell-Maca Fagyi

Mónika
Mónika
2021.06.20 19:57
Sós Karamell-Maca Fagyi

A nyári hőségben nincs kedved bekapcsolni a sütőt? De imádod az édességet? Egy hűsítő fagyi a legjobb választás. Különleges ízvilágú, vegán, gluténmentes, egészséges - kell ennél több?

Hozzávalók
.
Fagyi
2 doboz hűtött kókusztej (csak a sűrű részt használd a tetejéről)
1 teáskanál vanília kivonat
1⁄4 csésze juharszirup
1⁄4 csésze Iswari kakaóvaj
1 evőkanál Iswari maca por
.
.
.
Sós karamell-maca
1⁄2 csésze kesudió vaj
1⁄2 csésze juharszirup
1⁄2 ek Himalája só
1 teáskanál Iswari maca por
.
Karamellás hajdina (díszítéshez - opcionális)
1⁄2 csésze pirított hajdina
1 evőkanál juharszirup
.
.
Elkészítés
1. Közepes lángon melegítsd a kókusztejet egy serpenyőben.
2. Vedd le a tűzről, és keverd hozzá kakaóvajat, juharszirupot, maca port és a vanília kivonatot.
3. Keverd erőteljesen, amíg a keverék csomómentes nem lesz. Ha csomós marad, szűrd át szitán.
4. Tedd félre szobahőmérsékletre hűlni.
5. Fagyaszd a keveréket fagylaltkészítőben.
6. A karamellmártás elkészítéséhez egyszerűen tedd egy tálba a hozzávalókat. Keverd habosra.
7. Az elkészült fagyit tedd egy nagy tálba, és óvatosan keverd bele az elkészült karamell keverék felét. Ne keverd túl, márványos karamellás hatást érj el.
8. Tedd a fagyit egy kenyérformába vagy más fagyasztó tálkába, csepegtesd rá a maradék karamellmártást és fedd le.
9. Tedd a fagyasztóba, legalább 2 órára.
11. Közben melegíts elő egy serpenyőt, tedd bele a hajdinát, és pirítsd kb. 1 percig.
12. Miután aranybarna, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a juharszirupot.
13. Hagyd kihűlni, és tedd félre a díszítéshez.
14.Tálalás előtt tíz perccel vedd ki a fagylaltot a fagyasztóból, hogy kissé megolvadjon.
15. Forró, nedves fagylaltkanál segítségével tedd ki tálkákba.
16. Szórd meg a karamellizált hajdinával.