Szűrés

Márka
Probléma-Megoldás
Jellemzők
Típus
Manufacturer
Ár
8 000 Ft - 11 000 Ft

TOP termékek

Házhozszállítás

Csomagod a futárnál bankkártyával is fizetheted!

20ezer Ft felett INGYENES házhozszállítás

Részletesebb információk ITT



Látogassa meg a Naturharmonia.hu webüzletet a ShopManian

 

Webműsor.hu - Az online műsorújság https://webmusor.hu/

2024.08.12-től egészségügyi okok miatt  az ügyfélszolgálat telefonon korlátozottan elérhető, kérjük inkább email-t írjon: info@naturharmonia.hu

Köszönjük Türelmét!   

Reggeliző termékek, glutén-, és laktózmentes

Egyensúly és bölcsesség egy tálban

Gyors és egyszerű megoldás, ahol egészséges, tápláló és fantasztikus ízélményt nyújtó Buddha tálban a napi szükséges tápanyagokat könnyedén bevigyük. 

A Buddha tál felépítése az alapvető tápláló összetevőkön alapul, melyekre a testnek szüksége van: fehérjék, szénhidrátok, vitaminok, anioxidánsok, ásványi anyagok, rostok, olajos magvak

Mi az a Buddha tál?

gluténmentes, laktózmentes, organikus alapanyagokból készült, magas Omega-3 zsírsav tartalommal rendelkezik, nem tartalmaz répacukrot vagy mesterséges édesítőszereket, nem tartalmaz aromákat, szinezékeket, semmit, ami nem természetes!

A Buddha tál komplex vegán, azaz kizárólag növényi alapú gyors reggeli vagy egytálétel, amely magas rosttartalommal rendelkezik. Minden tápanyagból tartalmaz, amely szükséges egy teljes értékű vegán étkezéshez.

Csak vegánok ehetik? Nem! Mindenkinek ajánlott, aki szeretne egy jó ízű, gyorsan elkészíthető, minden fontos tápanyagot tartalmazó, jól megtervezett étkezést.

Egyszerűen adj hozzá vizet vagy a választott növényi tejet keverd hozzá!

Ezek az összetevők magas táplálkozási értékkel rendelkeznek, és kiváló választás reggelire vagy snackként, amely energetizál a nap bármely részében. 

Hajdina: Vagy más néven, pohánka. Tápértékének nagy részét a szénhidráttartalma adja, de a hagyományos gabonafélékkel eltérően a hajdina rosttartalma kiemelkedő. Aminosav-összetétele nagyon jó! Gluténmentes. Magas a kalcium- és magnéziumtartalma,magas káliumtartalma, míg nátriumban meglehetősen szegény. Emellett igen értékes vitaminforrás (E-, B1- és B2-vitaminok) illetve flavonoid és rutin (P-vitamin) tartalma jelentős.

Lenmag: A lenmag magas fehérjetartalmú, rostokban, B-vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Kiemelkedő a tiamin-, magnézium- és foszfortartalma. A lenmag tömegének 35%-át adják a különböző növényi zsiradékok. Az olajtartalom több mint fele Omega-3 zsírsav.

Chia mag: Rendkívül jó tápanyag-összetétellel rendelkezik. Például ötször annyi kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej, vastartalma pedig meghaladja a spenótét is. A chiamag értékes növényi fehérjeforrás. Antioxidánsokat is tartalmaz, amilyenek például a fenolsav, a szelén és az E-vitamin. Magas rosttartalma támogatja az emésztést, szénhidrát tartalma pedig lassú felszívódású, így nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet.

 Annamária: Imádom! Reggelire szoktam enni tejbe, de többször inkább joghurtba keverve, Egyrészt tényleg finom, másrészt nagyon jól telít, délig kibírom, és tudom, hogy egészségesen reggeliztem, és diétásan. Nálam ez a termék 5*-os!
 Kende Izabella: Nagyon finom. Csoki helyett is esszük, amikor megkívánjuk az édességet.
 Katalin: Most rendeltem először, de nem utoljára ;-) Nagyon finom!
 Beremi Edit: Nagyon szereti az egész család. A többi Buddha tálat is ki fogjuk próbálni.

Baobab: Magas a rosttartalma (50%), továbbá jelentős mennyiségű kálium, magnézium, kalcium található benne. Kellemes enyhén citrusos ízű.

Maca: A Maca rendkívül hatásos regeneráló szuperétel, elengedhetetlen azok számára, akik intenzív fizikai tevékenységet végeznek. Fogyasztása különösen ajánlott amikor sok testi vagy szellemi energiára van szükséged. Vastartalmának köszönhetően hozzájárul a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez. Javíthatja a  termékenységet cink tartalmának köszönhetően. Jelentős vitamin és ásványianyag forrás. Továbbiakat a Maca-ról itt olvashatsz: A maca

Acai: Az acai bogyók magas koncentrációban tartalmaznak antocianinokat melyek erős antioxidánsok. Az antioxidánsok segítenek megvédeni a DNS-t a szabad gyökök által okozott károktól; erősítik az immunrendszert, megakadályozzák a korai öregedést és a szívbetegségeket.

Karob: A legenda szerint Keresztelő Szent János ennek a fának a tápláló, szárított termését ette sivatagi bolyongásai során. A karobot a kakaó és a csokoládé helyettesítésére használják. Kellemes, kakaóhoz hasonló ízű, ám azzal ellentétben nem tartalmaz teobromint, ezen kívül pedig gluténmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátriumszegény, így így nyugodtan fogyaszthatják gyermekek, várandós és szoptató anyukák, idősek, lisztérzékenyek, tejcukorra és kakaóra érzékenyek, csontritkulásban, szív- és keringési betegségekben szenvedők, valamint köszvényes betegek is. 

 

A reggeli számos előnnyel jár egészségünk és jólétünk szempontjából

A reggeli egy átaludt éjszaka után ellátja a testet és az agyat üzemanyaggal. Reggeli nélkül gyakorlatilag üzemanyag nélkül indulsz neki a napnak, mintha egy autót benzin nélkül szeretnél elindítani.

A táplálkozási szakemberek azt tanácsolják:

  • a reggelit az ébredéstől számított két órán belül el kell fogyasztani
  • az egészséges reggelinek viszonylag sok kalóriát kell biztosítania az irányadó a napi szükségletből (GDA) 20-35%  között .

Az energiaellátáson kívül a reggelinek fontos tápanyagokat kell tartalmaznia, például kalcium, vas és B-vitaminok, valamint fehérje és rostforrások. A testnek szüksége van ezekre az alapvető tápanyagokra, és a kutatások azt mutatják, hogy ha ezeket elmulasztjuk a reggelinél, akkor kevésbé valószínű, hogy a nap későbbi részében kompenzáljuk őket. A gyümölcs és a zöldség jó vitamin- és ásványianyag-forrás, ezért próbáld meg reggelire bevinni a napi öt adag nyers zöldség és gyümlcsadagodnak egy részét, legyen az egy banán vagy egy pohár gyümölcslé.

A reggeli derékbőségre is jó hatással lehet, a kutatások azt mutatják, hogy azok, akik reggeliznek, kevésbé hajlamosak a túlsúlyra és inkább az ideális súlytartományukba esnek. Ha kihagyod a reggelit, akkor nagyobb valószínűséggel kívánod megl a magas cukortartalmú és zsíros harapnivalókat a nap közepén.

Kognitív funkció

A reggeli helyreállítja a glükózszintet, amely nélkülözhetetlen szénhidrát, az agy működéséhez szükséges. Számos tanulmány kimutatta, hogy a reggeli elfogyasztása  javíthatja a memóriát és a koncentráció szintjét, és boldogabbá is tehet minket, mivel javíthatja a hangulatot és csökkenti stresszszintet. A gyermekek körében végzett vizsgálatokban a reggeli javíthatja az iskolai teljesítményt, a viselkedést, és a jobb osztályzatokhoz kapcsolódik. Csakúgy, mint a test bármely más szervének, az agynak is energiára van szüksége ahhoz, hogy a legjobban működjön!

Energiaigény

Az emberek energiaigénye a tevékenység szinttől és az életszakasztól függően változik, de általában a férfiak több energiát igényelnek, mint a nők. A növekvő gyerekek sok energiát igényelnek, például a 7-10 éves fiúknak kb. Naponta 1970 kcal, és a 7-10 éves lányoknak kb. 1740 kcal. Felnőtteknél a férfiak kb. 2500 kcal és nő kb. 2000 kcal naponta.

Hosszú távú egészség

EGY EGÉSZSÉGES, KIEGYENSÚLYOZOTT REGGELI ELFOGYASZTÁSA HOSSZÚ TÁVON EGÉSZSÉGÜGYI ELŐNYÖKKEL JÁR. CSÖKKENTHETI AZ ELHÍZÁST, A MAGAS VÉRNYOMÁST, A SZÍVBETEGSÉGEKET ÉS A CUKORBETEGSÉGET.

A reggeli kiváló alkalom arra, hogy lehetőség szerint családosan együtt étkezzünk. A gyermekkorban a jó reggelizési szokások kialakítása és a serdülőkorban történő fenntartása fontos tényező lehet a reggeli kihagyás gyakoriságának csökkentésében és az egész életen át tartó jó étkezési szokások kialakításában.

A reggeli tehát a nap legfontosabb étkezése!