Ha egyszer megkóstolod a matchával készült sütiket nincs megállás. Az ízük és a színük is különleges. Ünnepi asztalokon is megállják a helyüket.
.
Hozzávalók
.
Alap
1 1⁄2 csésze kesudió
1 csésze pörkölt hajdina
8 nagyobb datolya
1⁄4 csésze kesudió vaj
1 evőkanál kókuszzsír
1⁄4 teáskanál Himalája só
.
.
.
Krém
130 g (száraz tömeg) pisztácia (6 órán át vízben áztatva és a héját eltávolítva)
1 csésze hűtött konzerv kókusztej (csak a sűrű krémes részt használd a doboz tetejéről)
3/4 csésze növényi joghurt (szója, mandula kesudió vagy kókuszdió)
1⁄2 csésze + 2 evőkanál juharszirup
1⁄2 ek vanília paszta vagy kevés vanília kivonat
Díszítés
2-3 apróra vágott friss kivi
Apróra vágott pisztácia
Friss mentalevél
Elkészítés
Alap
1. Tedd a pörkölt hajdinát és a sót aprítóba, és aprítsd apróra.
2. Add hozzá a kesudiót, és aprítsd újra, amíg szintén apróvá nem válik.
3. Add hozzá a datolyát, a kókuszzsírt és a kesudió vajat, és aprítsd össze, amíg tészta állagú nem lesz.
4. Egy 9 szeletes kerek tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, és egyenletesen nyomkodd bele a tésztát az aljába és az oldalára egy lapos aljú üveg segítségével.
5. Tedd félre a fagyasztóba vagy a hűtőbe.
Krém
1. Tedd az összes hozzávalót egy nagy sebességű turmixgépbe, és keverd simára és krémesre.
2. Öntsd a keveréket a tésztára, és finoman ütögesd a tetejét, hogy a levegőbuborékok távozzanak.
3. Tedd a fagyasztóba 2-3 órára.
Díszítés
1. Miután megdermedt, távolítsd el a tortát a tortaformából.
2. Díszítsd kivivel, pisztáciával és friss mentával, majd tálalhatod.
Ez a torta néhány napig hűtött, légmentesen lezárt edényben tárolható, esetleg fagyasztható és kiolvasztás után is fogyasztható.