1. Kapcsold be a sütőt 180°C-ra.
2. Vágd a padlizsánt kb. 0,5 cm-es szeletekre, kend meg olívaolajjal és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe.
3. Süsd amíg el nem kezd a színe megváltozni és a szeletek megpuhulnak (kb. 10 perc).
4. Tedd a lencsét forrásban lévő sós vízbe, főzd 15 percig majd szűrd le.
5. Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon enyhén pirítsd meg az apróra vágott fokhagymagerezdeket.
6. Add hozzá a spenótleveleket. Sózd, borsozd, majd párold puhára. Amikor a spenót megpuhult add hozzá a lencsét. Fedd le és tedd félre.
7. Közben készítsd el a paradicsomszószt. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát tedd egy serpenyőbe és locsold meg olívaolajjal.
8. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a sót, borsot, oregánót és bazsalikomot. Lassú tűzön főzd, adj hozzá egy kevés vizet, a kenderfehérjét. Amikor megfőtt pürésítsd.
A cannelloni összeállítása
1. Miután kivetted a padlizsánszeleteket a sütőből, kanalazz az egyik végükre két-két evőkanál lencsés-spenótos tölteléket és tekerd fel.
2. Tedd tűzálló tálba a tekercseket és locsold meg olívaolajjal.
3. Öntsd a cannellonira a paradicsomszószt, szórd meg reszelt vegán sajttal.
4. Süsd 180°C-on 10-15 percig.