TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Házhozszállítás

Csomagod a futárnál bankkártyával is fizetheted!

20ezer Ft felett INGYENES házhozszállítás

Részletesebb információk ITT



Látogassa meg a Naturharmonia.hu webüzletet a ShopManian

 

Webműsor.hu - Az online műsorújság https://webmusor.hu/

Egészséges Receptek Vegán, Bio, Gluténmentes, Laktózmentes....

Padlizsán Cannelloni Vöröslencsével és Spenóttal

Mónika
Mónika
2022.05.16 17:05
Padlizsán Cannelloni Vöröslencsével és Spenóttal

Könnyű, kalóriaszegény, olaszos vegán ebéd vagy vacsora.

.

.

 

Hozzávalók

 

Padlizsán cannelloni

1/2 padlizsán hosszanti szeletekre vágva 

Olivaolaj 

 

Töltelék 

50 g vöröslencse 

50 g spenótlevél 

1 gerezd fokhagyma 

Olivaolaj 

1 babérlevél 

1 teáskanál bors 

1 teáskanál szárított kakukkfű 

Só 

bors 

 

Paradicsomszósz 

1 paradicsom 

5 g hagyma 

1/2 gerezd kis fokhagyma 

1 teáskanál Iswari Kenderprotein 

1 teáskanál olaj 

Só 

Bors 

Szárított oregánó 

Szárított bazsalikom 

35 g Vegán sajt 

 

Elkészítés

1. Kapcsold be a sütőt 180°C-ra. 

2. Vágd a padlizsánt kb. 0,5 cm-es szeletekre, kend meg olívaolajjal és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. 

3. Süsd amíg el nem kezd a színe megváltozni és a szeletek megpuhulnak (kb. 10 perc). 

4. Tedd a lencsét forrásban lévő sós vízbe,  főzd 15 percig majd szűrd le.

5. Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon enyhén pirítsd meg az apróra vágott fokhagymagerezdeket.

6. Add hozzá a spenótleveleket. Sózd, borsozd, majd párold puhára. Amikor a spenót megpuhult add hozzá a lencsét. Fedd le és tedd félre. 

7. Közben készítsd el a paradicsomszószt. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát tedd egy serpenyőbe és locsold meg olívaolajjal.

8. Add hozzá a felkockázott paradicsomot, a sót, borsot, oregánót és bazsalikomot. Lassú tűzön főzd, adj hozzá egy kevés vizet, a kenderfehérjét. Amikor megfőtt pürésítsd. 

 

A cannelloni összeállítása 

1. Miután kivetted a padlizsánszeleteket a sütőből, kanalazz az egyik végükre két-két evőkanál lencsés-spenótos tölteléket és tekerd fel. 

2. Tedd tűzálló tálba a tekercseket és locsold meg olívaolajjal. 

3. Öntsd a cannellonira a paradicsomszószt, szórd meg reszelt vegán sajttal. 

4. Süsd 180°C-on 10-15 percig.