Matcha, csoki és rengeteg olajos mag egy sütiben - csak szuper lehet.
Hozzávalók (8 nagy vagy 12 kisebb szelethez)
1 csésze (100g) nyers, sótlan pisztácia
1/2 csésze (55g) nyers, sótlan kesudió
1/2 csésze (55g) nyers pekándió
1/2 csésze (55 g) őrölt lenmag
1/4 csésze (60g) kesudió vaj
1/3 csésze (80g) olvasztott kókuszzsír
1/2 csésze (90 g) datolya krémmé keverve
1 teáskanál vanília kivonat
Díszítés
1/2 ek olvasztott kókuszzsír
Elkészítés
1. Pirítsd a magokat előmelegített sütőben 180 °C-on 15 percig, és hagyd kihűlni, mielőtt elkészítenéd a szeleteket!
2. Olvaszd fel a kakaóvajat és a kókuszzsírt vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben 30 másodperc alatt
3. Helyezd a kesudiót egy konyhai robotgépbe, és rövid idő alatt vágd durvára.
4. Keverd össze a datolyákat, az olvasztott kakaóvajat, a kókuszolajat és a kesudiót, amíg sima krém lesz.
5. Habverővel keverd bele a vanília kivonatot és matcha zöld tea port.
6. Tedd egy tálba a diót, csokipasztillát és az őrölt lenmagot.
7. Öntsd a nedves zöld keveréket a szárazra, alaposan keverd össze. Bélelj egy 13 * 23 cm-es vagy 20 * 20 cm-es tálcát sütőpapírral
8. Öntsd a keveréket a tálcába, és egyenletesen terítsd el egy kanállal.
9. Helyezd a hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára, hogy megdermedjen. Fagyasztóba téve felgyorsíthatod a folyamatot.
10. Vágd fel 8 -12 szeletre.
11. Olvaszd fel a 60 g csokichipset és a kókuszzsírt, csepegtess egy keveset minden szeletre, és szórj rá csokichipset.
12. A szeleteket hűtőszekrényben legfeljebb két hétig, fagyasztóban legfeljebb egy hónapig tárolhatod.