Könnyű, vegán, fehérje- és rostdús, gluténmentes pizza.
Hozzávalók
1 kis karfiolfej, rózsákra törve
½ csésze fenyőmag
1 fokhagymagerezd
4 ág friss bazsalikom
¼ csésze őrölt lenmag
1/3 csésze kendermag
1 teáskanál oregánó
½ csésze aszalt paradicsom
1 teáskanál Iswari Kenderfehérje
½ teáskanál só
1 evőkanál citromlé
½ teáskanál frissen őrölt bors
Elkészítés
Aprítóban pár másodperc alatt aprítsd morzsásra a karfiolt.
Tedd hozzá a többi hozzávalót. Aprítsd amíg masszává összeáll. Nem kell teljesen simára darabolni, picit lehet „ropogós”
Sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanállal pakolj kis halmokat és lapítsd le kis pizza formákra.
Tedd 170 C-ra előmelegített sütőbe, süsd aranybarnára és ropogósra
Kenj rá hummuszt, díszítsd koktélparadicsommal, bazsalikommal, egy csepp olívaolajjal és kendermaggal.