TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Házhozszállítás

Csomagod a futárnál bankkártyával is fizetheted!

20ezer Ft felett INGYENES házhozszállítás

Részletesebb információk ITT



Látogassa meg a Naturharmonia.hu webüzletet a ShopManian

 

Webműsor.hu - Az online műsorújság https://webmusor.hu/

Egészséges Receptek Vegán, Bio, Gluténmentes, Laktózmentes....

Epres Málnás Áfonyás Sajttorta

Mónika
Mónika
2022.05.18 20:53
Epres Málnás Áfonyás Sajttorta

Látványos és fantasztikusan finom gyümölcsös sajttorta, melyet kezdő cukrászok is könnyen elkészíthetnek.

Hozzávalók

.

Tészta

1,5 csésze Iswari Buddha Tál - Acai Banán Eper

1⁄2 csésze kókuszreszelék

1⁄2 csésze aszalt eper

6 medjool datolya, kimagozva

1 evőkanál kókuszzsír

1⁄4 teáskanál tengeri só

1 evőkanál víz

.

Eper réteg

140 g kesudió, áztatva (*lásd a recept megjegyzéseit)

1 csésze hűtött konzerv kókusztej (**lásd a recept megjegyzéseit)

1⁄4 csésze juharszirup

1⁄2 lime leve

200 g eper (fagyasztott használata esetén olvaszd fel és csepegtesd le)

1⁄4 csésze kókuszzsír

 

Áfonya réteg

140 g kesudió, áztatva (*lásd a recept megjegyzéseit)

1 csésze hűtött konzerv kókusztej (**lásd a recept megjegyzéseit)

1⁄4 csésze juharszirup

1⁄2 tk vaníliaaroma

150 g áfonya (fagyasztott használata esetén olvaszd ki és csepegtesd le)

1⁄4 csésze kókuszzsír

 

Málna réteg

140 g kesudió, áztatva (*lásd a recept megjegyzéseit)

1 csésze hűtött konzerv kókusztej (**lásd a recept megjegyzéseit)

1⁄4 csésze juharszirup

200 g málna (fagyasztott használata esetén olvaszd ki és csepegtesd le)

1⁄4 csésze kókuszzsír

1 evőkanál Acai vagy céklapor (opcionális, szebb lesz tőle a színe)

 

Díszítés

200 g friss eper negyedelve

100 g friss málna

100 g friss áfonya

 

Recept megjegyzések

* Áztatott kesudió: áztasd a kesudiót vízben 4 órán át egy lefedett tálban, majd öblítsd le.

** Hűtött konzerv kókusztej: tedd hűtőbe egy éjszakára, és csak a vastag részét használd a doboz tetejéről)

 

Elkészítés

1. Bélelj ki sütőpapírral egy 9”-os csatos tortaformát.

2. Tedd a Buddha Tálat, a kókuszreszeléket és az aszalt epret a robotgépbe, és mixeld kb. egy percig, hogy összeálljon.

3. Add hozzá a datolyát, a kókuszzsírt, a sót és a vizet, és addig turmixold, amíg a hozzávalók össze nem tapadnak tésztává.

4. Ujjaiddal vagy evőkanál hátával nyomkodd a tésztát a tortaforma aljába. Ha már tömör az alap, tedd a fagyasztóba, amíg elkészíted a következő réteget.

5. Az epres réteghez tedd az összes hozzávalót a turmixgépbe, és turmixold simára és krémesre. Vedd ki az alapot a fagyasztóból, és öntsd az eperkeveréket a tésztára. Ütögesd a tortaforma alját a munkafelülethez, hogy kiüsd belőle a légbuborékokat, és tedd vissza a fagyasztóba 1 órára, hogy megdermedjen.

6. Közben készítsd elő az áfonyás réteget úgy, hogy tedd az összes hozzávalót a turmixgépbe. Mixeld simára és krémesre. Vedd ki a tortaformát a fagyasztóból, és önts bele az áfonyás réteget. Ütögesd ismét a munkafelülethez, hogy kiüsd belőle a légbuborékokat, és tedd vissza a fagyasztóba további 1 órára.

7. Végül tedd a málnaréteg összes hozzávalóját a turmixgépbe, és turmixold simára és krémesre. Vedd ki a tortaformát a fagyasztóból, és öntsd a formába a málnás keveréket. Ütögesd a légbuborékok eltávolításához majd evőkanál hátával vagy késsel simítsd el a torta tetejét. Tedd vissza a fagyasztóba legalább 4 órára (vagy egy éjszakára) dermedni.

8. Tálaláskor még fagyottan vedd ki a tortát a formából.

9. Díszítsd a torta tetejét friss bogyós gyümölcsökkel, és tálalás előtt engedd olvadni 45 percig.

 

Tipp: Tárold hűtőszekrényben légmentesen záródó edényben, és 1-2 napon belül használd fel, vagy a fel nem használt süteményt vágd fel szeletekre és egyenként, és fagyaszd le későbbi fogyasztáshoz.