Vegán, gluténmentes pite az ünnepi asztalok sztárja.
HOZZÁVALÓK
Alap
1 ½ csésze Buddha tál – acai, banán, eper
1 csésze hajdina
¼ teáskanál Himalája rózsaszín só
3 evőkanál kókuszzsír (szilárd)
4,5 evőkanál juharszirup
1 teáskanál vanília kivonat
Krém
2 nagyon érett banán
1 csésze eper
1 csésze kókusz joghurt
1 teáskanál vanília kikapart belseje
1 teáskanál Maca por
1 evőkanál Lucuma por
1 tasak (6,5 g) vegán zselatin
Díszítés
Friss eper
ELKÉSZÍTÉS
Alap
- Tedd aprítóba a hajdinát, a Buddha tál keveréket és a sót. Őröld finomra.
- Add hozzá a többi hozzávalót és aprítsd, amíg ragacsos masszává válik
- Bélelj ki egy hosszúkás, kivehető aljú formát sütőpapírral.
- Tedd a tésztát a formába és egy lapos aljú pohár segítségével nyomkodd szét egyenletesen a forma alján és oldalán.
- Helyezd a tésztát a mélyhűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
Krém
- Tedd turmixgépbe a vegán zselatin kivételével az összes hozzávalót, és nagy sebességgel turmixold krémesre.
- Külön edényben keverd össze a vegán zselatint néhány kanál krémmel. Alaposan keverd össze és tedd félre.
- Tedd a krémet egy edénybe és gyakori kevergetés közben forrald fel.
- Miután felforrt, add hozzá a zselatinos keveréket, és keverd tovább egy percig, vagy amíg a keverék sűrűsödni kezd.
- Vedd le a tűzről, és öntsd a tortaalap belsejébe.
- A légbuborékok kiütéséhez óvatosan koppintsd a tortaformát néhányszor az asztalra.
- Hagyd kissé kihűlni, majd tedd a hűtőbe legalább egy órára..
Díszítés
- Vágd szeletekre az epret és rendez sorokban a torta tetejére.