Egyik kedvenc gyümölcsünk a málna. Szerencsések vagyunk, a kertben rengeteg terem, így most gyakran kerül az asztalra. Ha holnap megkóstolnátok reggelire, ideje ma este bekeverni, és éjszakára hűtőbe tenni.
Hozzávalók
2 evőkanál Chia mag
1 ½ csésze mandulatej (vagy más növényi tej)
½ csésze növényi joghurt
1 evőkanál juharszirup
1 teáskanál vanília kivonat
Ízesítés
3 csésze fagyasztott málna
1 evőkanál juharszirup
2 evőkanál mogyoróvaj
Friss málna, opcionális
Elkészítés
Tedd a gluténmentes zabkását és a chia magot egy tálba. Öntsd hozzá a mandulatejet, a joghurtot, a juharszirupot és a vanília kivonatot, majd keverd össze. Fedd le 5 percre, majd keverd újra össze. Ezután tedd félre legalább 20-30 percig vagy éjszakára.
A málna dzsem elkészítéséhez egyszerűen tedd a fagyasztott málnát és a juharszirupot egy serpenyőbe. Főzd közepes hőmérsékleten kb. 15 percig, amíg besűrűsödik. Időnként keverd meg. Vedd le a tűzről, és tedd félre.
Másnap alaposan keverd át a zabkását és tálald a málna dzsemmel, kevés mogyoróvajjal és friss málnával.