Nyári hőségben a Buddhatálak a kedvenceid lesznek: gyorsan készíthetsz egészséges finomságokat és még a sütőt sem kell begyújtanod.
Hozzávalók
3⁄4 csésze kesudióvaj
1⁄2 csésze juharszirup
1 tk vanília kivonat
3 csésze Iswari Buddha Tál Csoki Csoda
1⁄2 teáskanál só
1⁄3 csésze fagyasztva szárított vagy aszalt eper
Díszítés
100 g ét vegán csokoládé
1⁄3 csésze fagyasztva szárított vagy aszalt eper
.
Elkészítés
- Tedd egy tálba a nedves hozzávalókat (kesuvaj, juharszirup és vaníliakivonat) és keverd simára.
- Egy külön nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat (Buddhatál Csoki Csoda, só, fagyasztva szárított eper).
- Add hozzá a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és kanállal alaposan keverd össze. Amikor a keverék összeállt, kezdd el kézzel dagasztani, hogy egynemű tésztát kapj.
- Takard be a tálat, és tedd hűtőbe fél órára.
- Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és fagylaltkanállal mérd ki a sütiket.
- Egy kanál hátával lapítsd le a sütiket, majd készíts villával keresztezett mintákat minden sütire.
- Tedd a sütiket a fagyasztóba egy órára dermedni.
- Olvassz fel egy kis vegán étcsokoládét, és márts bele minden sütit a csokoládéba úgy, hogy a felét vonja be a csoki (vagy az egész sütit, ha úgy tetszik). Tedd száradni sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Szórjd meg a sütiket fagyasztva szárított eperrel, mielőtt a csokoládé megköt.
A cookiek jól tárolhatók légmentesen záródó dobozban hűtőben vagy fagyasztóban.