




Instant kávé - hogyan készül?
Munkahelyre, nyaralásra nem biztos, hogy szeretnéd magaddal vinni a kedvenc kávéfőződet és kávédat. Többek között ilyenkor érdemes instant kávét inni (bár csapatunkban van, akinek egyszerűen ez a kedvence, otthon is ezt issza)
Sokan elutasítják az instant kávét mert az nem igazi kávé. De az! Hogyan is készül?
Az instant kávét fagyasztva szárítással, vagy más néven liofilizálással állítják elő. Először lefőzik a kávét, majd speciális gépekkel nagyon apró darabokra vágják a még fagyasztott állapotban lévő italt. Ezek az apró szemek aztán egy nagyon alacsony légnyomású kamrába kerülnek, és itt a vákuum hatására a víz teljesen elpárolog a fagyasztott kávészemcsékből. Ennek az eredménye a szilárd, száraz kávékivonat, az instant kávé. Amikor ehhez a kivonathoz hozzáadod a forró vizet, visszakapod az eredeti kávét, a friss kávé eredeti ízével, aromájával.
Az instant kávé minőségét, ízét, aromáját, savasságát, intenzitását ugyanúgy a kávébab fajtája és a pörkölés minősége határozza meg mint akár az őrölt akár a szemes kávéét.
Az AlterNativa3 bio instant kávé 100% közép-amerikai Arabica kávéból készül. Karakterisztikus aroma és ízvilág jellemzi.
Aroma: 10/12 Keserűsség: 3/12 Savasság: 8/12 Intenzitás: 4/12
Koffeinmentes változatban is elérhető.
Receptek