


Iswari Gluténmentes Palacsintapor Céklával és Málnával, 400gr (kb 16 palacsinta vagy 8 goffri)
ÖSSZETEVŐK
Teljes kiőrlésű zabliszt (gluténmentes), őrölt hajdina, barna rizsliszt, őrölt lenmag, tápióka keményítő, céklapor, lucuma por, sütőpor [kukoricakeményítő, kelesztőszerek (monokalcium-foszfát és nátrium-hidrogén-karbonát)] és fagyasztva szárított málnadarabok .
ELKÉSZÍTÉS
1 palacsintához 2 evőkanál palacsinta és gofri keverék
1 gofrihoz 4 evőkanál palacsinta és gofri keverék
1: Keverd össze a palacsintaport növényi tejjel vagy vízzel 1:1 arányban.
2: Keverd addig, amíg sűrű, krémes masszát nem kapsz.
3: a) Palacsinta: serpenyőben, közepes lángon 3-4 percig süsd. A sütés felénél fordítsd meg (amikor buborékok keletkeznek a felületen és aranybarna az alap).
b) Gofri: Kanalazd a tésztát a gofrisütőbe, és a szokásos módon süsd meg.
4: Tálald gyümölcsökkel, öntetekkel ízlés szerint.
100g tápértéke:
- Energia-tartalom: 373kcal (1571kJ),
- Fehérje: 11g,
- Szénhidrát: 62g (ebből cukor: 6,4g),
- Zsír: 6,9g (ebből telített: 1,1g)
- Rost: 9,3g,
- Só: 0,05g
- Mangán: 1,57081 mg
- Magnézium: 116 mg
- Réz: 0,3 mg
- Cink: 1,9mg
- Vas: 2,6 mg