


Iswari Gluténmentes Palacsintapor Banánnal, Kenderrel és Fahéjjal, 400gr (kb 16 palacsinta vagy 8 goffri)
ÖSSZETEVŐK
Teljes kiőrlésű zabliszt (gluténmentes), kender fehérje (9%), banánpor (8%), banándarabok (8%), borsófehérje, őrölt lenmag, lucuma por, barna rizs fehérje, sütőpor [kukoricakeményítő, térfogatnövelő szerek (monokalcium-foszfát és nátrium-hidrogén-karbonát)] és fahéjpor (2,5%).
ELKÉSZÍTÉS
1 palacsintához 2 evőkanál palacsinta és gofri keverék
1 gofrihoz 4 evőkanál palacsinta és gofri keverék
1: Keverd össze a palacsintaport növényi tejjel vagy vízzel 1:1 arányban.
2: Keverd addig, amíg sűrű, krémes masszát nem kapsz.
3: a) Palacsinta: serpenyőben, közepes lángon 3-4 percig süsd. A sütés felénél fordítsd meg (amikor buborékok keletkeznek a felületen és aranybarna az alap).
b) Gofri: Kanalazd a tésztát a gofrisütőbe, és a szokásos módon süsd meg.
4: Tálald gyümölcsökkel, öntetekkel ízlés szerint.
100g tápértéke:
- Energia-tartalom: 381kcal (1603kJ),
- Fehérje: 21g,
- Szénhidrát: 52g (ebből cukor: 13g),
- Zsír: 7,7g (ebből telített: 1,3g)
- Rost: 9,6g,
- Só: 0,2g
- Mangán: 2,0 mg
- foszfor: 417 mg
- Magnézium: 162 mg
- Réz: 0,3 mg
- Vas: 4,6 mg
- Kélium: 479 mg