Egészségünkről, problémáinkról...

MSM, mi fán terem? Kell ez nekem?

2019.05.17 10:31
MSM, mi fán terem? Kell ez nekem?

 Miért nem jutunk az MSM-hez elegendő mennyiségben a táplálkozásunk során? 

Tartósítjuk, feldolgozzuk, sütjük, főzzük az élelmiszereink 95%-át. Ezek hatására a szerves kén pillanatok alatt elillan.

.

 

MSM (Methylsulfonylmethan (szagtalan, fehér por):

Akár bőrön helyileg alkalmazva vagy szájon át szedve, az MSM különösen népszerű az ízületi gyulladás és a degeneratív ízületi betegségek kezelésére, mivel segíti a kötőszövetek kialakulását és támogatja az ízületeket, az inakat és az ínszalagokat. 

 

Az aloe vera meggyorsítja az MSM bőrön keresztüli felszívódását, így nem megy kárba az értékes hatóanyag, ott hat az MSM, ahol ténylegesen Önnek szüksége van rá.

 

Az MSM jól bevált előnye, hogy csökkenti az ízületi gyulladást, javítja a rugalmasságot és visszaállítja a kollagén termelést. A kutatások azt mutatják, hogy sok beteg ízületi gyulladással, ízületi fájdalmakkal, merevséggel, térd/hátproblémákkal és korlátozott mozgástartománnyal rendelkezik. Ezen tünetek csökkentéséhez és az életminőség javulásához szükség van az MSM-re.

Az MSM természetes és hatékony gyulladáscsökkentő annak köszönhetően, hogy a benne levő kén hatással van az immunrendszerre és elősegíti a normál sejtműködést. 

 

MSM a szervezet számár a legjobban felszívódó kénvegyület. A biológiailag aktív kén fontos a szervezet megfelelő működéséhez. 

 

A helytelen étkezési szokások és a nagy mértékű stressz mellett csökken a kén tartalma a szervezetben.

 

 A szerves kén:

  • gyulladáscsökkentő hatású
  • támogatja a haj, a köröm növekedését
  • fájdalomcsillapító
  • a hosszú távú használatánál javul az immunrendszer, a sebek gyorsabban gyógyulnak

 

Az MSM olyan természetes fájdalomcsillapító hatású anyag, amely segít megelőzni és kezelni az izomfájdalmat, lüktetést és duzzadást, miközben javítja a mozgékonyságot. Kimutatták, hogy segít az izmok regenerálásában testmozgás, sérülések és még műtétek után is.

Az MSM visszaállítja az izmok rugalmasságát és áteresztő képességét is, ami azt jelenti, hogy a tápanyagok könnyebben áthaladhatnak a szöveteken, megkönnyítik a regenerációs munkát és eltávolítják a tejsavat, ami az edzés után “égő érzést” okozhat. Az eredmény tehát: sokkal kevesebb idő szükséges a regenerálódáshoz.

Miben található MSM?

  • zöldségek: brokkoli, hagyma, fokhagyma, káposzta....
  • esővíz (bármíly furcsa, ebben van a legtöbb, ugyanis az óceánok kipárolgásával alapvetően így érkezik hozzánk)
  • fű, búzafű
  • tengeri moszatok, hínár, alga...
  • anyatej
  • húsok, tejtermékek, ezekben csekély mennyiségben található meg az MSM

Miért nem jutunk az MSM-hez mégsem elegendő mennyiségben?

 Tartósítjuk, feldolgozzuk, sütjük, főzzük az élelmiszereink 95%-át. Ezek hatására a szerves kén pillanatok alatt elillan.

Hogyan pótolhatjuk?

Legjobb természetes táplálékkiegészítőkkel, krémekkel pótolni, így nem terheljük a szervezetet testidegen anyagokkal.

 

 

LR aloe vera Freedom MSM testzselé 200 ml