Egészségünkről, problémáinkról...

Ha náthás a gyerek

2019.11.04 21:15
Ha náthás a gyerek

Mit tehet a szülő, ha náthás a gyerkőc? Kikerülni nagyon nehéz, ám mégis vannak módszerek, melyekkel megkönnyíthetjük a közösségbe járó gyerekek és szüleik életét.

 

 

Ősztől tavaszig, aztán tavasztól őszig egy gyerkőc szinte bármikor lehet náthás, ha közösségbe jár. Mégis vannak azért frekventáltabb időszakok, amikor gyorsabban és agresszívabban terjednek a kórokozók. Ilyen lehet az iskola, ovoda kezdés, az őszi esős időszak, a téli hideg és tavasszal a változó időjárás is előnyhöz juttathatja gyerekeinkkel szemben az orrfolyást, tüsszögést, köhögést és torokfájást előidéző kórokozók.

Mint mindenben itt is a legjobb mód a megelőzés:

  • tanítsuk meg a gyerkőcöt a helyes kézmosásra, zsebkendő használatra
  • közösségben a gyerekek gyakran megosztják egymással a tízóraira hozott finomságokat, ezt a náthás időszakokban jobb, ha kerülik
  • iskolában, óvodában higiénikusabb a papír törölköző vagy az egyénileg haszált törölköző
  • változatos, vitamindús táplálkozás
  • amennyiben a gyerkőc nem, vagy csak kevés zöldséget, gyümölcsöt hajlandó enni, rendkívül fontos a vitaminok pótlása
  • megfelelő folyadékbevitel pl. koffeinmentes gyerekteákkal
  • erősíthetjük az immunrendszerét például a rendkívül jó hatású és kellemes ízű homoktövis sziruppal is 

Drapal - Homoktövis Szirup, 450g

Ha a megfázott, elkapta és piros a torka, náthás, természetesen minden esetben érdemes orvoshoz menni, de ha nem muszáj, ne adjunk neki antibiotikumot vagy erős gyulladáscsökkentő gyógyszereket.

Gyakran orvosolható a proléma természetesebb módon is.

 

  • Nagyon jó, szintén immunerősítő, védekező képességet erősítő hatása van az echinacea-nak (hatékony a meghülés megelőzésében és kezelésében, továbbá egyike azoknak a gyógynövényeknek, amelyek természetes segítséget nyújtanak a betegség ellen)

 

  • Megfázás esetén kitűnő váladékoldó hatású az erdei fenyő rügyből, nyugtató, gyulladáscsökkentő kakukkfűből és köhögéscsillapító, légúttisztító hatással bíró lándzsás utifűből készített Tannini szirup

 

 

Apotheke BronchiCare gyermektea és Drapal Erdeifenyőrügy szirup

 

A cikkben szereplő gyógyhatású növények hatásait a népi gyógyászat és a hosszú ideje fennálló alkalmazásuk általános tapasztalataira alapozva jelenítettük meg.