Egészségünkről, problémáinkról...

Az aloe vera titkai

2019.05.17 13:24
Az aloe vera titkai

Az aloe vera növény nem feltűnő és első ránézésre egy kaktuszra emlékeztet. Alapvetően azonban a liliomfélékhez tartozik.

Hogy a növény túléljen, a leveleiben óriási nedvességraktár található...

.

 

Az aloe vera a sivatagi liliomok családjába tartozik és a hagyományos termesztési helyeken évszázadok óta multitalentumként tartják számon, külső és belső használat szempontjából egyaránt. Kozmetikai és gyógyászati kezelésekre is alkalmazható.

A legkülönbözőbb tulajdonságai alapján (vízraktározás, ellenálló képesség a forrósággal és szárazsággal szemben, tápanyagfelvétel a homokos talajból a levelekbe) összetevők sokrétű felhasználási módja áll rendelkezésre.

Az aloe vera növény nem feltűnő és első ránézésre egy kaktuszra emlékeztet. Alapvetően azonban a liliomfélékhez tartozik.

Az aloe vera a különösen forró, nyári hónapokban olyan országokban honos, ahol hosszú ideig nem esik az eső, például Kubában, Mexikóban, Brazíliában, Afrikában vagy a Kanári-szigeteken.

Hogy a növény túléljen, a leveleiben óriási nedvességraktár található. Pont ezt a raktárat, az aloe zselét használhatjuk különböző gyógyászati, egészségmegőrzési célokra. Azonban nem mindegy, hogy melyiket! Számos aloe faj létezik, de nem mindegyik rendelkezik ezekkel a jótékony hatásokkal. Olyan terméket válasszon, amely aloe vera barbadensis-ből készül és a trópusokon termesztették alapanyagát!

A aloe vera jótékony hatásai:

  • Immunrendszer-erősítő, baktérium-, vírus- és gombaölő, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, májvédő és életmeghosszabbító hatású.
  • Jól alkalmazható gyulladásos betegségek, vastagbélgyulladás, epe- és májbántalmak, székrekedés ellen.
  • Szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére.
  • rgyulladás, bőrfekélyek, ekcéma, bőrfarkas, radioaktív sugárzás okozta égések gyógyítására.
  • Szembetegségek, kötőhártya-, szemhéjgyulladás kezelésére, látásélesség javítására.
  • Fáradékonyság, stressz, álmatlanság, reuma, időskori gyengeség ellen.
  • Az aloe-verával együtt külsőleg vagy belsőleg bevitt anyagok felszívódása sokkal gyorsabb.

 

Az aloe vera barbadensis miller ismert hatóanyagai
A-, B2-, B3-, B6-, B12-, C-, PP-, E-vitamin, folsavak, niacin, bétakarotin, cholin ásványok à kálcium, kálium, magnézium, nátrium, réz, vas, cink, mangán aminosavak à lysin, threonin, valin, methionin, isoleucin, phenylalanin, throptophan, arginin, asparaginsav, serin, glutaminsav, glycin, alanin, tyosin, histidin, prolin, hydroxprolin, cystin, leucin enzimek à oxidase, katalase, amylase, bradykinase, cellulase, lipase, alliinase, phosphatase, creatine-phosphokinase, dehydrogenase, SGO-transaminase, SGP-transaminase, mono- és poliszaharidok à acenemannan, arabinose, galactose, mannose, rhamnose, xylose, hexuronsav, glucuronsav, galacturonsav, növényi szterinek à campesterol, lupeol, béta-sitosterol, aminocukor, glükozamin, glaktozamin, almasav, lignin, sapogenine.