A csodálatos aloe vera és az LR

Az aloe vera a sivatagi liliomok családjába tartozik és a hagyományos termesztési helyeken évszázadok óta multitalentumként tartják számon, külső és belső használat szempontjából egyaránt. Kozmetikai és gyógyászati kezelésekre is alkalmazható.

A legkülönbözőbb tulajdonságai alapján (vízraktározás, ellenálló képesség a forrósággal és szárazsággal szemben, tápanyagfelvétel a homokos talajból a levelekbe) összetevők sokrétű felhasználási módja áll rendelkezésre.

Az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatások az LR aloe vera termékeinek alapját képzik és a felhasználás hagyománya egészen Kleopátra idejéig nyúlik vissza.


Az aloe vera növény


aloe-veraAz aloe vera növény nem feltűnő és első ránézésre egy kaktuszra emlékeztet. Alapvetően azonban a liliomfélékhez tartozik.

Az aloe vera a különösen forró, nyári hónapokban olyan országokban honos, ahol hosszú ideig nem esik az eső, például Kubában, Mexikóban, Brazíliában, Afrikában vagy a Kanári-szigeteken.

Hogy a növény túléljen, a leveleiben óriási nedvességraktár található. 

Az aloe barbadensis levél különösen magas gél tartalma és a válogatott hatóanyag kombinációk az LR aloe verás termékeit élménnyé varázsolják.

 

Gyógyhatásai

  • Immunrendszer-erősítő, baktérium-, vírus- és gombaölő, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, májvédő és életmeghosszabbító hatású.
  • Jól alkalmazható gyulladásos betegségek, vastagbélgyulladás, epe- és májbántalmak, székrekedés ellen.
  • Szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére.
  • rgyulladás, bőrfekélyek, ekcéma, bőrfarkas, radioaktív sugárzás okozta égések gyógyítására.
  • Szembetegségek, kötőhártya-, szemhéjgyulladás kezelésére, látásélesség javítására.
  • Fáradékonyság, stressz, álmatlanság, reuma, időskori gyengeség ellen.

 

MINŐSÉG
Az LR minden termék tekintetében nagy hangsúlyt fektet a minőségre. Így az aloe vera termékeket is azzal az igénnyel fejlesztettük, hogy a legjobbak legyenek. Ebből az okból kifolyólag kizárólag az aloe vera levelének filéjét használjuk – ez a kiváló minőség alapfeltétele. Továbbá, elköteleztük magunkat a kíméletes feldolgozás mellett, így az értékes összetevők teljes egészében megmaradnak.

Az LR termékei magas aloe vera koncentrációt tartalmaznak, mellyel senki nem veheti fel a versenyt. Ezt garantálja a nemzetközi IASC tanács, mely minden évben tanúsítja és újratanúsítja az LR termékeket. A sikert évek óta a hiteles IASC pecsét igazolja.

Az aloe zselét használhatjuk különböző gyógyászati, egészségmegőrzési célokra. Azonban nem mindegy, hogy melyiket! Számos aloe faj létezik, de nem mindegyik rendelkezik ezekkel a jótékony hatásokkal. Olyan terméket válasszon, amely aloe vera barbadensis-ből készül és a trópusokon termesztették alapanyagát!

Az aloe verát az érintetlen természet óriási területein termesztik. Az LR az aloe vera levél géljét kizárólag a mexikói felvidék ültetvényéről szerzi be, mely terület helyi szociális projektekben vesz részt.

2001-ben az LR is felfedezte az aloe vera változatos tulajdonságait és minőségi kozmetikai, illetve étrendkiegészítő termékekhez használja. 

Ápoló termékeinkben kizárólag az aloe vera belső filéjét használjuk. Az aloe vera termesztése hagyományos folyamatokkal, mesterséges trágyázás és növényvédő szerek használata nélkül történik.

A jól bevált gyógynövények, kivonatok és olajok rendkívül jól harmonizálnak az aloe vera géllel, tisztítják és ápolják a bőrt.

 

A levél géljét több gondos lépésből nyerik:


1. Minden egyes levelet vízfürdőben mechanikusan tisztítanak, hogy a piszkot és más maradványokat letakarítsák a levélről.
2. A zöld külső réteget óvatosan lehámozzák a levél felső és alsó oldaláról, hogy a levél gélszerű belsejét kinyerjék.
3. Szűrővel ellátott sajtolón keresztül és más tisztító lépések által nyerik ki a levelek levét.
4. A lé betöltése technikailag megfelelő körülmények között történik közvetlenül a szállítás előtt.
Az előállítás folyamata az IASC kritériumainak megfelelően

 

"Az LR minden termék tekintetében nagy hangsúlyt fektet a minőségre. Így az aloe vera termékeket is azzal az igénnyel fejlesztettük, hogy a legjobbak legyenek. Ebből az okból kifolyólag kizárólag az aloe vera levelének filéjét használjuk – ez a kiváló minőség alapfeltétele. Továbbá, elköteleztük magunkat a kíméletes feldolgozás mellett, így az értékes összetevők teljes egészében megmaradnak. Az LR termékei magas aloe vera koncentrációt tartalmaznak, mellyel senki nem veheti fel a versenyt. Ezt garantálja a nemzetközi IASC tanács, mely minden évben tanúsítja és újratanúsítja az LR termékeket. A sikert évek óta a hiteles IASC pecsét igazolja."

Az aloe vera barbadensis miller ismert hatóanyagai
A-, B2-, B3-, B6-, B12-, C-, PP-, E-vitamin, folsavak, niacin, bétakarotin, cholin ásványok à kálcium, kálium, magnézium, nátrium, réz, vas, cink, mangán aminosavak à lysin, threonin, valin, methionin, isoleucin, phenylalanin, throptophan, arginin, asparaginsav, serin, glutaminsav, glycin, alanin, tyosin, histidin, prolin, hydroxprolin, cystin, leucin enzimek à oxidase, katalase, amylase, bradykinase, cellulase, lipase, alliinase, phosphatase, creatine-phosphokinase, dehydrogenase, SGO-transaminase, SGP-transaminase, mono- és poliszaharidok à acenemannan, arabinose, galactose, mannose, rhamnose, xylose, hexuronsav, glucuronsav, galacturonsav, növényi szterinek à campesterol, lupeol, béta-sitosterol, aminocukor, glükozamin, glaktozamin, almasav, lignin, sapogenine.

 

TANÚSÍTVÁNYOK

Az IASC által tanúsítva. Az IASC egy tudományos érdekképviselet, mely az aloe vera növény pozitív tulajdonságainak használatát és feldolgozását vizsgálja. Maryland (USA) székhellyel az IASC lehetőséget biztosít az aloe vera termékeket szigorú feltételek alapján tanúsítani, hogy a legjobb minőséget hangsúlyozza.
Dermatest
A Dermatest® Intézetet 1978-ban azzal céllal alapították, hogy a kozmetikai termékeket tudományos metódusok alapján vizsgálja és értékelje. Így a termékek használata biztonságosabb, hatékonyságuk pedig mérhetőbb és
összehasonlítható.
A Dermatest® Intézet pecsétje garancia a vizsgálatokra, valamint a fogyasztási és előéllítási biztonságra. A pecséttel ellátott termékeket az intézet alaposan megvizsgálta és biztosítja minőségüket.